MIJN ERVARING:

Ik ben mijn hele jeugd bezig geweest met veel sportieve activiteiten en ik wist al snel dat ik in de fitnessbranche wilde werken; het helpen van sporters is altijd mijn passie geweest!


Na het behalen van het CIOS diploma in Overveen met “coördinator” fitness als specialiteit ben ik fulltime gaan werken in verschillende sportscholen; zien dat sporters vooruit gaan in hetgeen ze willen behalen geeft mij enorm veel voldoening.

In de afgelopen vijftien jaar heb ik veel ervaring en extra kennis opgedaan in het begeleiden van sporters.

Ik heb een Personal Trainer opleiding afgerond en ik breng hiervan veel in de praktijk. Naast het trainen van sporters heb ik in het verleden ook verschillende managementfuncties gehad binnen sportscholen zoals Fitnessmanager en Clubmanager.

Toch waren het altijd de uren van trainen met sporters waar ik het meest naar uitkeek.

MIJN AANPAK/DE DRIE PIJLERS:

Personal Training is het intensief begeleiden van sporters met een bepaald trainingsdoel. Om deze doelen bij de sporters te behalen maak ik gebruik van de drie belangrijke pijlers binnen het behalen van trainingsdoelen: trainingsintensiteit, voeding en rust.

Alleen als deze drie pijlers in evenwicht zijn, kan het uiteindelijke doel behaald worden.

Effectief trainen (en niet “bewegen”), goede verantwoorde voeding (en niet “te veel” van alles) en een goede arbeids/rust verhouding (en niet “enkele uurtjes slaap per nacht”) zijn essentieel.

Uit ervaring kan ik zeggen dat er nagenoeg bij niemand evenwicht is tussen deze drie pijlers, er is er altijd eentje die niet goed genoeg wordt aangehouden om het doel te bereiken.


Om een evenwicht te krijgen tussen deze pijlers, en dus resultaten te behalen, start ik vanuit de doelstellingen en beginsituatie van de sporter.

Vanuit daar zal er voor een bepaalde periode (periodisering) een trainings- en voedingsplanning gemaakt worden die we strikt zullen volgen en uitvoeren.

Scroll to Top